וול סטריט חוותה את הביצועים החזקים ביותר מאז 2022, כאשר מדד S&P 500 זינק ב-2.3% בעקבות נתוני אבטלה אופטימיים, מה שמסמן על הקלה פוטנציאלית בחששות הכלכליים. זה סימן ריבאונד משמעותי, ומחק כמעט את כל ההפסדים מתחילת השבוע הסוערת. המדד התעשייתי של דאו ג'ונס עלה אף הוא ב-1.8%, והמדד המרוכב של נאסד"ק ראה עלייה של 2.9%, המונעת על ידי עליות גדולות במניות ביג טק, כולל עלייה בולטת של Nvidia.
בשוק האג"ח, התשואות של משרד האוצר עלו, מה שמשקף את אמון המשקיעים המחודש לאחר שדוח דמי האבטלה האחרון הראה פחות הגשות מהצפוי. נתונים אלה עלו על תחזיות הכלכלנים והציעו שמץ של יציבות לאחר שדיווחים קודמים הגבירו את החרדה מפני האטות כלכליות פוטנציאליות.
רק שבוע לפני כן, נתוני אבטלה מאכזבים עוררו את החשש מפני ריביות גבוהות ממושכות שמטרתן לבלום את האינפלציה, שתרם בתורה לשוק רעוע. המשקיעים הגיבו בעצבנות, גם נסערו מהעלאת ריבית בלתי צפויה של הבנק של יפן , שהייתה לה השפעה מובהקת על אסטרטגיות המסחר העולמיות. למרות הכישלונות האחרונים של השוק, כולל ירידה של כמעט 10% מהשיא של כל הזמנים בחודש שעבר, מדד S&P 500 צמצם כעת את הפער שלו מהשיא לכ-6%.
אנליסטים בשוק מתייחסים לרוב לירידות כמו תיקונים שגרתיים, המתרחשים מדי כמה שנים. התנודתיות של השוק יוחסה לעסקאות חופפות בין משקיעים, מה שהוביל למכירה מהירה. עם זאת, מומחים מ- BNP Paribas מציעים כי התנהגות השוק הנוכחית דומה יותר ל"התרסקות מונעת מיצוב" ולא למבשר למיתון ארוך טווח. בעוד השוק ממשיך לעבד נתונים אלה, חברות אמריקאיות דיווחו על תוצאות פיננסיות חיוביות בדרך כלל באביב.
המניות של אלי לילי , למשל, זינקו ב-9.5% לאחר שעברו את ציפיות הרווח וההכנסות, בין היתר הודות לתרופות המוצלחות לסוכרת ולירידה במשקל. במבט קדימה, השוק נשאר זהיר, עם נתוני אינפלציה קרובים והתאמות מתמשכות. למרות העליות של היום, נותרו אתגרים משמעותיים, במיוחד עם ענקיות טכנולוגיה וחברות תרופות ממלאות תפקידים מרכזיים בהתאוששות בטווח הקצר של השוק.