נשיא מצרים עבד אל-פתאח אל-סיסי ומזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ניהלו דיון מכריע בנוגע להתפתחויות אזוריות ובינלאומיות משמעותיות, עם דגש בולט על האירועים האחרונים שהתרחשו ברצועת עזה. הפגישה, שהתקיימה בקהיר, התעמקה בעניינים דחופים הנוגעים למשבר המתמשך. הנשיא סיסי הדגיש את אחריותה של מועצת הביטחון של האו"ם בטיפול במצב ההסלמה, והביע דאגה עמוקה מהסרת התמיכה בסוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטיניים (אונר"א) על ידי מדינות מסוימות.
הוא אפיין פעולות כאלה כשקולות ל"ענישה קולקטיבית של פלסטינים חפים מפשע", תוך דרישה למאמץ קולקטיבי להקל על מצוקתם. בהתווה אסטרטגיות לפעולה מיידית, הנשיא סיסי הדגיש את הצורך הדחוף בהפסקת אש, הקל על חילופי עצורים, והגשה מהירה של סיוע הומניטרי כדי להקל על סבלם של האנשים בעזה. הוא הדגיש את חשיבות התיאום עם סוכנויות האו"ם הרלוונטיות כדי להבטיח חלוקה יעילה של הסיוע דרך נתיבי היבשה, תוך התחשבות בהיתכנות של נפילות אוויר, במיוחד באזורים הצפוניים של עזה שבהם הגישה מוגבלת מאוד.
שני המנהיגים הכירו בחומרת המצב והדגישו את החשיבות הקריטית של מניעת הסלמה נוספת. הם דחו בתוקף את הניסיונות לעקור פלסטינים והזהירו מפני פעולות צבאיות ברפיח הפלסטינית, תוך ציון השלכות קטסטרופליות אפשריות על המשבר ההומניטרי החמור. הפגישה בין הנשיא סיסי והמזכ"ל גוטרש מדגישה את הצורך הדחוף בשיתוף פעולה בינלאומי לטיפול במשבר ברצועת עזה. כשהחיים מונחים על כף המאזניים והתנאים ההומניטריים מתדרדרים, פעולה מהירה ונחרצת מצד הקהילה הבינלאומית היא הכרחית כדי להקל על הסבל הפלסטיני ולפעול למען פתרון בר-קיימא לסכסוך.